HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Pijn & verdriet

Het is mogelijk om te leren omgaan met moeilijke emoties, zoals bijvoorbeeld verdriet en pijn Over deze ‘pijn’ hebben we echter ook gedachten en gevoelens (ons denken). Deze gedachten en gevoelens koppelen we in onze hersenen ook aan de ervaren ‘pijn’.

Het is mogelijk om te leren omgaan met moeilijke emoties, zoals bijvoorbeeld verdriet en pijn
Over deze ‘pijn’ hebben we echter ook gedachten en gevoelens (ons denken). Deze gedachten en gevoelens koppelen we in onze hersenen ook aan de ervaren ‘pijn’. Dit koppelen is een heel snel en automatisch proces, we zijn ons hier niet van bewust! Dit zijn de indirect gemaakte verbindingen.
We ervaren onze gedachten en gevoelens over de gebeurtenis wel echt als feiten en dus als waarheid. Maar het zijn de naderhand gemaakte verbindingen in onze hersenen, ons indirecte leren over de gebeurtenis.

Hoe denken we als mens over de ‘pijn’ van een gebeurtenis? Dat is per persoon verschillend. Ieder persoon heeft namelijk zijn eigen unieke, gelegde verbindingen opgebouwd in zijn hersenen. Er zijn geen goede of foute verbindingen!
Hoe meer gedachten en gevoelens we hebben over onze ‘pijn’, hoe meer verbindingen er gemaakt worden in onze hersenen. De cirkel om onze ervaren ‘pijn’ wordt zo groter.
Daarnaast beïnvloeden onze gedachten en gevoelens over de ‘pijn’ ook ons gedrag. We gaan bij de ‘pijn’ bijvoorbeeld zaken vermijden of gaan mensen uit de weg. Door dit vermijdingsgedrag wordt de cirkel om onze ‘pijn’ groter en groter.

Deze groter wordende cirkel is verantwoordelijk voor ons groter wordende lijden, want hij is groter dan de oorspronkelijk ervaren ‘pijn’. En … ieder lijden is dus uniek. Er zijn een tweetal reacties mogelijk op moeilijke gevoelens en verdriet: vluchten of vechten. Beide reacties hebben als doel om de pijn zoveel mogelijk te minimaliseren. Als mens ben je geneigd om pijn zoveel mogelijk te vermijden. Door te vechten overschreeuw je de pijn en door te vluchten voor wat je voelt probeer je de realiteit te ontkennen
Wil je graag tips en of je hart luchten? Neem gerust contact op met mijn collega's op de WaarzeggersChat wilt je liever persoonlijk contact? www.paragnost-eddie.nl  

Datum: 29-03-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten