HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Het is tijd om wakker te worden

Soms zijn de wegen hobbelige, soms willen we liever een lange, rechte, snelle weg. Jij kunt kiezen hoe lang je deze weg wilt blijven vervolgen of wanneer je een afslag neemt. Het is aan jou. En sterker nog: Als je het zat bent met al die hobbels en kuilen, dan wens je een betere weg, een makkelijker weg

Soms zijn de wegen hobbelige, soms willen we liever een lange, rechte, snelle weg. Jij kunt kiezen hoe lang je deze weg wilt blijven vervolgen of wanneer je een afslag neemt. Het is aan jou. En sterker nog: Als je het zat bent met al die hobbels en kuilen, dan wens je een betere weg, een makkelijker weg en…. dat is het leuke van het hele spel: Hij zal er zijn! Als dat je wens is, wees dan geduldig en verheug je alvast op die andere weg. Wees duidelijk hoe je hem wil hebben. Want als je niet kiest of je hem links of rechts wilt hebben, die afslag, weet die weg ook niet waar hij zich moet vertonen. En misschien zijn er dan wel twee zijwegen, dan moet je toch nog kiezen: ga je linksaf of rechtsaf?
Je kunt een afslag nemen, je kunt ook doorgaan op de ingeslagen weg. En wie weet verandert de weg wel in een prettiger weg, ook dat is mogelijk. Maar het is in elk geval een keuze – welke weg je ook berijdt – ook als je geen beslissing neemt!
Wat is de bedoeling? De bedoeling is aan jou. Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker als je ook van de hobbels en de kuilen kunt genieten, als je het een leuk avontuur vindt. Je kunt het zien als een manier om je angsten, jezelf, te overwinnen. We willen ook uitdagingen tenslotte… Misschien vind je een lange, rechte weg wel heel saai!
Doe wat je doet met zoveel mogelijk plezier en liefde, met liefdevolle aandacht. Daar gaat het eigenlijk om. En als je er niet van kunt genieten, kies dan een andere weg, waarom niet? Niemand zegt dat je op deze weg moet blijven rijden. Sterker nog: Als je ervan gaat balen, als je je energie besteedt aan het balen van de weg, aan het klagen over de hobbels en de kuilen, als je vindt dat er veel teveel obstakels zijn op je weg, als je vindt dat je niet verder kan door alle blokkades, denk je dat ze dan verdwijnen? Nee, want met jouw aandacht zullen ze juist groeien. Ook dat soort gevoelens en gedachten zijn wensen, waar het universum naar luistert!
Het kan best zijn dat je beren op je weg hebt uitgenodigd om je eigen angsten tegen te komen, maar wat zal dan jouw bedoeling zijn geweest? Jou bang maken? Er is geen God en Hoger Zelf, geen plan van jouw ziel om jou bang te maken, integendeel. Misschien wel om je te laten ervaren en te leren inzien dat je groter bent dan, maar je mag dat zelf ontdekken en dat ben je aan het doen. Zo’n situatie nodigt je uit om je angsten juist te overwinnen, je grotere Zelf te ontdekken en zelfs om de beren te omarmen. Hou van alles wat er is en dan kan zelfs die beer je vriend worden. Misschien wilde je hem wel ontmoeten, zodat je je werkelijke Zelf kon ontmoeten.
Als je het spel begrijpt, wordt alles zoveel makkelijker en leuker. Je hoeft helemaal niks, maar je hebt zoveel mogelijkheden! Je creëert zelf! Je bent hier om het spel te ontdekken en om ervan te genieten. Je mag kiezen met je vrije wil! Wat wil jij ervaren, wat wil je meemaken, ontdek dat je het zelf in de hand hebt. Je hebt keuze.
Leef je vanuit angst, maak je je veel zorgen, heb je het gevoel dat alles jou overkomt? Dan is het tijd om wakker te worden! Besef dat je nooit slachtoffer bent, juist omdat je keuzes hebt en voel je dat niet zo, wens dan dat je dat gaat inzien! Wens dat dat op je pad komt wat je nodig hebt om dat in te zien. Wens dat je groeit, gaat begrijpen, gaat ontdekken dat het ook leuk. Vraag je af wat je wilt, wat je werkelijk wilt. En kijk dan ook naar je angsten en wees daar eerlijk over naar jezelf. Kijk je angsten aan. Zie hoe je jezelf bang maakt. En vraag je af waarom. Kijk naar jezelf als een kind dat bang is en biedt ‘m troost, biedt ‘m veiligheid en laat zien dat je er bent om van hem te houden, dat ie niet alleen is.
Misschien leeft er heimelijk in jou een wens om ooit nog eens dit of dat te doen. Wat let je? Waar wacht je op? Waarom durf je dat niet? Welke excuses heb je om het niet te doen? Laat je wensen groeien, geef ze vorm, waarom zou je jezelf zo beperken als je oneindig veel mogelijkheden hebt? Vanuit angst zijn wij mensen geneigd om met ons ego honderden ‘ja-maren’ te bedenken, maar we kunnen ook een makkelijker weg wensen naar ons doel toe. We zijn zelf degenen die de obstakels maken, vanuit onze onbewustheid, vanuit onze angst. Ze hoeven er niet te zijn! Wens dat alle obstakels verdwijnen als wolken voor de zon. En heb geduld.
Het is echter niet zo dat het vanzelf allemaal wel naar je toe komt. Dat het je aangedragen wordt. Dat je helemaal niks hoeft te doen. Want zelfs als je lui achterover leunt, ben je nog steeds energie en maakt het bijvoorbeeld heel veel uit of je blij en vrolijk bent en vol verwachting, klaar om op te springen of dat je enigszins teleurgesteld, apathisch, geen-eigen-verantwoordelijkheid-nemend gaat zitten afwachten. We hebben zelf verantwoordelijkheid voor elke stap die we zetten. Vanuit vreugde creëer je meer vreugde, vanuit teleurstelling meer teleurstelling.
Maar de sleutel ligt in jezelf. Terwijl jij de stappen zet, ben je aan het creëren. De weg ontvouwt zich, natuurlijk vol verrassingen, maar of die verrassingen leuk zijn of vervelend, dat hangt af van wat jij aantrekt. Want alles is in jou en vertoont zich buiten jou. Jouw beleving bepaalt hoe je wereld eruit ziet. Baal je van de weg of geniet je ervan? Dat is een keuze! Daarin ligt je eigen verantwoordelijkheid. En die is gebaseerd op je vrije wil. Denk niet dat je niets te kiezen hebt.
Het overkomt je niet, nee, het vraagt je bewustzijn, je bewust te zijn van wat je zelf creëert en uitnodigt in je leven. Je kunt het krijgen zoals je het hebben wil. Alleen omdat we ons daarvan niet zo erg bewust zijn, krijgen we ook wat we niet leuk vinden. Veroordeel jezelf daar niet om, dat heeft geen zin. Begrijp het, weet het en weet dat je het dus ook anders kunt creëren. Dat je keuzes kunt maken! Jij zet de eerste stap, al is het maar met een wens. En soms moeten we eerst helemaal vastlopen, geen stap meer vooruit kunnen doen, voordat we verzuchten: ‘Help! Ik wil het anders! Mag het alsjeblieft leuker worden?’ Op zo’n moment neem je een beslissing en je wens wordt altijd gehoord.
Soms weten mensen dat niet. Je hebt er niet zoveel aan om alleen maar te weten wat je niet wil. Maar goed, als dat is waar je nu mee te maken hebt, schrijf dat dan eens op. Wat bevalt je niet, waar baal je van? Door daarnaar te gaan kijken, kun je gaan ontdekken wat je wel wilt en wat je uitdagingen zijn. Als je erachter kunt komen wat je het meeste dwars zit, kun je daarin ook ontdekken wat de tegenhanger daarvan is en wat je dus wel wenst!
Wees dankbaar voor alles – vooral alle kleine dingen – waar je van geniet! En herschrijf alles wat je niet bevalt. Het gaat niet om de realiteit, zoals je die ervaart, zoals je denkt dat-ie is, het gaat erom dat je je iets anders kunt gaan voorstellen, dat het anders gaat voelen. Dan krijgt de zogenaamde realiteit de kans zich daarnaar te voegen! Want uiteindelijk maken wij de realiteit zelf. En de bedoeling is dat we met z’n allen een wereld creëren vol liefde, vreugde, vrede, waarin iedereen tot z’n recht komt, gerespecteerd wordt, waarin we onze vreugde delen, Liefde en overvloed delen, waarin genoeg is voor iedereen. Wij zijn samen in staat die wereld te creëren, in overvloed en Liefde te leven. Het begint bij onszelf. Hier en nu. Bij jouw wensen en bij mijn wensen, mijn vertrouwen en jouw vertrouwen. Wij zijn in staat alles te manifesteren, de vraag is: Wat willen we manifesteren? Dat vraagt ons ervan bewust te zijn dàt we manifesteren.
En ja, het manifesteren kost vaak tijd. Als je in de tussentijd gaat twijfelen of je vertrouwen verliest, terugvalt in het ‘balen’ en ontevreden zijn, dan zal dat niet meewerken, want ook daar gaan wensen vanuit (al noem je dat natuurlijk niet zo, het was toch niet je wens? Ja, indirect, onbewust, wel. Het zijn wel de energie die je daarmee aanstuurt werkt tegen die andere opgeroepen energie in). Standvastigheid, overtuiging en vertrouwen zijn gewenst! Maar hoe meer ervaring je ermee opdoet, hoe behendiger je wordt in het spel!
Soms kan het ook heel snel kan gaan. Misschien heb je die ervaring al eens opgedaan. Wanneer gaat het makkelijk en snel? Als je het makkelijk los kan laten, als je je er niet druk over maakt, als je in vreugde wenst, als het in lijn is met je ziel! In lijn met je ziel betekent dat het klopt met wat jouw ziel voor ogen had toen je in het leven stapte. Dat hoeven niet altijd grootse en wereldomvattende taken te zijn, zoals wij (met ons ego) vaak denken. Daar gaat het niet om. Het gaat er ook niet om dat jij het voor anderen doet, de wereld wel eens even zal laten zien hoe het moet, bijvoorbeeld. Ook dat is ego. Jouw eigen groei in bewustzijn heeft automatisch een effect op het geheel. Omdat je ermee verbonden bent. Jouw licht straalt vanzelf uit naar anderen. En jazeker, je kunt je bijdrage leveren aan het geheel, aan de wereld, aan de vernieuwing van de wereld. Maar niet zozeer door anderen te vertellen hoe het moet, maar vooral door bij jezelf te beginnen. Wat goed is voor jou, is goed voor de wereld.
Als de zon voor jou schijnt, in jou schijnt, door jou heen schijnt, dan heeft dat automatisch effect op anderen. Licht verspreidt zich, jouw vreugde verspreidt zich. Licht is eenheid. Je ziel is verbonden met alle andere zielen, is Goddelijkheid, op zielniveau is er Eenheid. Alleen vanuit het ego zien we afgescheidenen, maar dat is dus een illusie, het is onze beleving. Dus als jouw persoonlijke wens, een wens van het ego dan, indruist tegen de belangen van anderen, heb je zo’n situatie dat je linksaf wil, maar de auto rechtsaf gaat. Wie is de bestuurder?
Vanuit angst en daaruit voortvloeiend macht-willen-hebben, kunnen we wel eens wensen hebben die het ‘hogere’, het algemene belang niet dienen. En uiteindelijk onszelf dus ook niet. Omdat we Eenheid zijn. Vanuit vertrouwen heeft een mens hele andere wensen dan vanuit angst. Dus is het wel zinnig om naar je motieven te kijken en dat onderscheid te maken als je begint je wensen kenbaar te maken. Wensen vanuit angst kan natuurlijk wel, maar dan is het zinvol je te realiseren dat je wens meer kracht heeft als-ie gericht is op vertrouwen, overwinnen van de angst en de daardoor gecreëerde obstakels. Natuurlijk is het nuttig om hulp te wensen in situaties waar je zelf niet uitkomt, om inzicht te vragen in de problematiek, in waar je in vast zit, wat je tegenhoudt, maar het is ook slim om kracht en doorzettingsvermogen en vertrouwen te wensen, of een makkelijker weg!
Alle angsten kunnen oplossen en waar vertrouwen is, gebeurt dat ook. Geef de touwtjes uit handen, ook de touwtjes, juist de touwtjes van de angst, die proberen de sluiers gesloten te houden. Angst is een gevolg van de verlaten te worden, die de illusie is. Vertrouwen is een kracht. Wens dus vooral veel vertrouwen en veel kracht. Je ziel is een stuwende kracht in het geheel, als je doet wat in overeenstemming is met de aard van je ziel, zul je dat voelen. Je zult je gevoed voelen, je kunt de vreugde door je heen voelen stromen, je voelt dankbaarheid.
Dankbaarheid is net zo’n grote kracht als vertrouwen. Voedend, bepalend en sturend. We durven de touwtjes niet zo goed los te laten. We kunnen dat alleen als we vertrouwen hebben. En dat vertrouwen zal moeten groeien. Dus we zullen eerst moeten gaan ontdekken hoe het werkt. Want als je merkt dat het zo werkt, groeit je vertrouwen vanzelf. Je wordt er blij van. En vanuit die vreugde kun je gaan scheppen. De mogelijkheden zijn ongekend.
Wil je graag tips en of je hart luchten? Neem gerust contact op met mijn collega's op de WaarzeggersChat wilt je liever persoonlijk contact? www.paragnost-eddie.nl
Wil je een mail consult van mij stuur mij een bericht.
Elisa Feng 

Datum: 11-04-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten